У Києві виявили унікальну рослину з неймовірною формою (Фото)

У Голосіївському районі української столиці на території однойменного парку виявили унікальну рослину з неймовірною формою

У Голосіївському районі української столиці на території однойменного парку виявили унікальну рослину з неймовірною формою — йдеться про червонокнижний гриб гериції коралоподібний. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби Національного природного парку Голосіївський.

За словами екологів, на початку жовтня під час комплексного польового виїзду співробітники НВП Голосіївський разом зі Святошинським лісопарковим господарством виявили зростання надзвичайно рідкісного гриба, занесеного до Червоної книги України.

Герицій коралоподібний (Hericium coralloides) — реліктовий вразливий гриб із сім'ї герицієвих в Україні росте переважно у західних регіонах та Криму, зрідка на Поліссі та Правобережному лісостепу.

Плодові тіла гриба, які з'являються у серпні-жовтні, досить великі – до 50 см. та мають химерну форму. Вони складаються з численних деревоподібних гілочок білого кольору.

Гілочки вкриті численними загостреними шипами, що звисають донизу. У молодому віці гриб їстівний. Основний субстрат для його існування – дерева, що відмерла. У парку є відомості про зростання цього виду у Голосіївському лісі, а от Святошинське лісництво – це перший зафіксований випадок.

Важливість цієї знахідки ще й у тому, що вона виявлена на ділянці сосново-кленового лісу, що прилягає до ЖК Gravity Park. Тому екологи виїжджали спеціально для того, щоб дослідити, як вплине розвиток цього комплексу на заповідник, адже він межує з будівництвом ЖК (квартал 118,119).

Екологи зазначають, що якщо комплекс будуватимуть і надалі, то це вплине і на "ареал" цього рідкісного гриба, занесеного до Червоної книги України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Гість

16 жовтня 2023, 09:51

бляха муха це капець - гриб є гриб, а не рослиною !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися