У Київській області створили унікальну ландшафтну долину: подробиці

На території Київської області створили унікальний регіональний ландшафтний парк "Приріплення" у долині річки Ірпінь та її приток.

На території Київської області створили унікальний регіональний ландшафтний парк "Приріплення" у долині річки Ірпінь та її приток. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого депутатом Київської обласної ради Романом Тітікало в соціальних мережах.

За його словами, він покликаний зберегти як природу в цілому, так і унікальну систему водойм, зокрема, яка не пустила в лютому-березні 2022 року росіян до Києва - через підрив дамби фактично річка з ЗСУ та ТРО зупинила наступ російських військ.

Він зазначив, що заболочена заплава річки продовжує бути важливою оборонною територією.

Затоплена долина річки тепер не придатна для оранки та забудови, а стала природними мілководними біотопами. Очевидно, що події, пов'язані з обороною Києва, призвели до появи "шарма" цієї території та надали їй історично важливого значення з погляду патріотичного виховання українців, заявив депутат.

Створений регіональний ландшафтний парк розташований у межах Білогородської сільської об'єднаної територіальної громади. Загальна площа ландшафтного парку складає 347 га.

До складу РЛП входить три річки: м. Ірпінь (права притока Дніпра, площа басейну 3340 км); м. Бобриця – права притока Ірпеня (басейн Дніпра), площа басейну – 149 км., на річці створено каскад великих ставків, що входять до складу РЛП; м. Тростинка — ліва притока Ірпеня (басейн Дніпра), довжина якого приблизно 8,5 км, вона формується з багатьох безіменних струмків та 7 водойм.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися