У Києві засудили до 15 років ув’язнення ще одного бойовика так званої "днр"

Обвинувачений перебуває під вартою

Ще один бойовик, який був членом так званої "днр", був засуджений до 15 років позбавлення волі. Прокурори засудили уродженця Луганської області за державну зраду, у тому числі перехід на бік ворога під час збройного конфлікту в умовах воєнного стану та участі у заборонених збройних формуваннях.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

47-річний підсудний, після того, як рф здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну, вирішив піти на бік ворога та приєднатися до незаконного збройного угруповання. У ході слідства встановлено, що громадянин України, перебуваючи 24 лютого на тимчасово окупованій території Луганської області, а саме в місті Ровеньки, віддав перевагу вступу до збройних сил "ДНР". Він добровільно підписав контракт на проходження військової служби у незаконному збройному формуванні та отримав посаду стрільця у "125 стрілецькому полку 5 мобілізаційного резерву ДНР". Цей полк функціонує під контролем, керівництвом та фінансуванням рф.

Обвинувачений, беручи участь у різних підрозділах, діяв на території смт. Чорнобаївка та смт. Антонівка Херсонської області, гравши роль в окупації та патрулюванні захоплених територій України. Крім того, він прийняв участь в облаштуванні вогневих позицій та будівництві фортифікаційних споруд на території Донецької області. У травні поточного року військовослужбовці ЗСУ припинили злочинну діяльність зрадника. 

12 жовтня 2023 року вироком Солом’янського районного суду міста Києва вказаного громадянина визнано винним у вчинені інкримінованих йому злочинів та засуджено до покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Обвинувачений перебуває під вартою.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві суд виніс вирок бойовику, який воював на боці "днр". Суд у Києві призначив покарання уродженцю Донецької області за участь у заборонених збройних формуваннях та державну зраду. Обвинувачений отримав покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися