У Київській області кардинально змінять тарифи на комуналку: деталі

У Славутичі на території Київської області кардинально змінять тарифи на комунальні послуги

У Славутичі на території Київської області кардинально змінять тарифи на комунальні послуги – місцевий водоканал переходить на зелену енергетику. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке опублікував міський голова Юрій Фомічов у соціальних мережах.

За його словами, КП "Славутич-Водоканал" уклало договір про розробку проекту встановлення сонячних електростанцій для компенсації власного споживання енергії. Йдеться про водоочисні споруди, що постачають воду до міста. Це важливо через енергетичну безпеку.

Він зазначив, що можливість мати автономне резервне джерело живлення для водопостачання з весни по осінь або взимку акумулювати енергію для відносно невеликого нічного споживання.

Фомічов заявив, що це також вигідно. Адже електроенергія жодного разу не дешевшала на ринку. Вона є більшою частиною собівартості водопостачання. Сонячна енергія значно дешевша у виробництві. Є можливість разовими вкладеннями стабілізувати тариф, принаймні, у цьому показнику.

Нагадаємо, що в комунальній компанії "Київводоканал" зробили важливу заяву про оплату водопостачання та передачу показань лічильників для мешканців української столиці. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії на її ресурсах. За словами комунальників, мешканців столиці закликають встигнути передати показники лічильників води до кінця місяця. Передати дані можна будь-яким з наступних способів: за допомогою мобільних додатків Viber і Telegram, через сайт vodokanal.kiev.ua, натиснувши "надати показники", через "Особистий кабінет" Київводоканалу, по телефону контакт-центр Київводоканалу (044) 202 -02-02 або КК "ЦКС" 247-40-40, 0-800-404-407, через сервіс Portmone.com у розділі "Передача показників". Можна також записати свідчення у відповідній графі платіжного повідомлення під час оплати у банківських установах.


Читайте также