"Київгаз" зробив важливу заяву про опалення: що потрібно знати мешканцям

У компанії "Київгаз" зробили важливу заяву для мешканців української столиці щодо опалення

У компанії "Київгаз" зробили важливу заяву для мешканців української столиці щодо опалення - йдеться про прохання не опалювати свої квартири газовими плитами. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії на її ресурсах.

За словами газовиків, використовувати газову плиту для будь-яких цілей, за винятком приготування їжі, заборонено. Незважаючи на те, що інтернет рясніє заголовками про дешеві та легкі способи обігріти квартиру газовими конфорками, це становить велику загрозу.

Як пояснюють фахівці, по-перше, можливе отруєння чадним газом. При використанні газової плити для обігріву, особливо в холодну пору року, вікна щільно закривають. Ще часто включають усі конфорки та духовку на повну потужність. У такому разі кисень, необхідний для горіння газу, починає спалюватися набагато швидше. А свіже повітря не надходить. Таким чином, житло може дуже швидко наповнитись чадним газом, який є продуктом згоряння. У нього немає кольору та запаху, тому зрозуміти його наявність можливо лише за перших ознак отруєння.

Крім того, висока концентрація чадного газу в повітрі може призвести до втрати свідомості (або навіть смерті) вже за кілька хвилин. По-друге, під час обігріву газом може статися вибух чи пожежа.

У разі порушення правил безпеки під час використання газових приладів збільшується ризик виникнення аварійної ситуації. Якщо концентрація газу в повітрі перевищить безпечну норму, це може призвести до вибуху. Тож загроза майну, здоров'ю чи навіть життю цілком реальна.

До того ж зростає ризик займання предметів, що знаходяться біля газової плити. Особливо якщо її залишити без нагляду на тривалий час, наприклад, під час сну.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися