Відключення світла у Києві можуть тривати по сім годин: як готове місто

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів про підготовку української столиці до відключень світла в зимовий період, які можуть тривати по сім годин через удари російських окупантів по інфраструктурі

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів про підготовку української столиці до відключень світла в зимовий період, які можуть тривати по сім годин через удари російських окупантів по інфраструктурі. Про це стало відомо з його офіційного коментаря, який урядовець дав в інтерв'ю журналістам видання ТСН.

За його словами, у Києві і зараз продовжують функціонувати десь 20 "Пунктів незламності". Ще близько 500 перебувають у режимі готовності.

"У разі потреби ми можемо оперативно наростити їхню кількість до показників минулого сезону. Тоді, нагадаю, у столиці було відкрито понад 1000 "Пунктів незламності". На повну потужність вони запрацюють тільки у разі блекауту. Нагадаю, що ці об'єкти повинні постачати мешканцям тепло, водою, світлом, інтернетом, місцями для відпочинку", - сказав Попко.

Він зазначив, що важливо розрізняти пункти незламності та місця обігріву. Пункти незламності розміщуються у будинках комунальної, державної власності або в мобільних пунктах ДСНС.

Пункти обігріву можуть розміщуватись в інших громадських місцях – супермаркети, АЗС, ресторани тощо.

Якщо виникнуть критичні ситуації з електропостачанням, то під час стабілізаційних відключень чиновники просять не навантажувати Пункти незламності без нагальної потреби.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися