У Київській області з'явилося нове поселення: хто там житиме (Фото)

У Тарасівці на території Київської області відкрили нове містечко для переселенців

У Тарасівці на території Київської області відкрили нове містечко для переселенців, які втратили житло через російську агресію проти України. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської обласної військової адміністрації.

За словами чиновників, до лючі від будинків першої черги отримають 80 сімей. Це понад 300 ВПО, з яких 104 – діти. Нові квартири – 3 типи: 16 типових будинків із гаражем, кожен на 110 м2; 40 двокімнатних квартир (8 із них – інклюзивні); 24 трикімнатні квартири.

Будівництво розбите на чотири черги. Загалом буде збудовано 432 квартири у зблокованих будинках. Першу чергу збудували в рекордно короткі терміни.

Другу чергу споруди планують запровадити у грудні цього року. Будинки здаватимуться в оренду на безоплатній основі на п'ять років. Будинки обладнають усім необхідним для проживання: меблями, сучасною технікою, текстилем та посудом. Також поруч планують збудувати: школу, дитсадок, бібліотеку, публічні простори тощо.

Нагадаємо, що в Ірпені на території Київської області можуть з'явитись новітні електронні автобуси для перевезення пасажирів. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого міським головою Ірпеня Олександром Маркушиним у соціальних мережах.

За його словами, GIZ Ukraine відкриє проектний офіс в Ірпені та надасть експертів, які навчатимуть наших фахівців подаватись на міжнародні гранти для розвитку громади та виграватимуть їх.

Крім того, у GIZ думають, як забезпечити абсолютно всю соціальну інфраструктуру альтернативними джерелами живлення, а саме сонячними панелями. Також розглядається можливість надання місту електробусів.

Джерело: https://t.me/kyivoda/12145


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися