На Київщині зафіксували жовтневий температурний рекорд

Коли був попередній рекорд

22 жовтня на Київщині був зафіксований температурний рекорд. На Агрометеорологічній станції Миронівка була зафіксована максимальна добова температура повітря на рівні +21,3°С. Цей показник перевищив попередній рекорд, який був зафіксований у 1935 році і становив +20,3°С.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Початок метеорологічної осені в Києві відбувся з двотижневим запізненням відносно кліматичної норми. Літо цього року, яке розпочалося 13 травня завершилося 1 жовтня і тривало 142 дні. За рік з найбільшою кількістю днів слід вважати 2012 рік, коли літо тривало 166 днів, тоді як найкоротше літо зафіксовано в 1990 році - 88 днів.

За даними метеостанції середньомісячна температура повітря у вересні в Києві дорівнювала +18,8°С, що на 3,9°С вище за кліматичну норму. Цьогорічний вересень став найтеплішим у столиці з 1881 року. За місяць у столиці було зафіксовано три температурних рекорди. Найнижча температура в Києві спостерігалася 10 вересня, коли ранок пройшов із мінімальною показником +9,1°С. З іншого боку, найвища температура була зафіксована 24 вересня, коли після обіду термометр показав максимальні +29,1°С.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на 23 жовтня станом на 8 ранку в Києві фіксується низький рівень забруднення повітря, так само радіаційний фон на всій території міста знаходиться в нормі.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися