В Укренерго розповіли про відключення світла у Києві: чого варто чекати

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли про можливі масові відключення електроенергії в українській столиці

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли про можливі масові відключення електроенергії в українській столиці. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії на її ресурсах у соціальних мережах.

За словами енергетиків, система має достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби всіх споживачів, тому якщо не буде обстрілів – енергетики не бачать передумов для дефіциту та відключень.

У компанії зазначили, що ніхто не знає розкладу російських ракетних або дронових атак, тому передбачити пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури неможливо.

"Немає сенсу чекати відключень - але потрібно мати план, що ви робитимете, якщо вони трапляться", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що на території Київської області під час масштабних відключень світла взимку близько 10,5% споживачів не потраплять під обмеження, оскільки їхні будинки підключені до критичної інфраструктури. Про це повідомили в енергетичній компанії ДПЕК у коментарі журналістам видання Forbes.

За словами енергетиків, восени 2022 року через масований обстріл енергоінфраструктури споживачам вимикали світло за графіками. Окремих клієнтів не вимикали, вони підключені до критичної інфраструктури.

Наразі працівники ДПЕК Київські регіональні електромережі вдвічі зменшили кількість споживачів, приєднаних до енергомереж критичної інфраструктури та яких не вимикали від енергопостачання минулого року. Цієї зими їх буде 10,5% усіх споживачів регіону.


Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2402


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися