"Укрзалізниця" повідомила про зміни в проїзді київською електричкою

На 27 жовтня запланована відкрита нарада

"Укрзалізниця" має намір провести реконструкцію 60 платформи Київської міської електрички. На 27 жовтня запланована відкрита нарада, на якій будуть присутні архітектори, проєктувальники та урбаністи. Під час наради обговорять, чим слід оновити платформу для Kyiv City Express.

Про це повідомили представники компанії у Telegram.

Реконструкція платформи має забезпечити безбар’єрний доступ до первинних та міських поїздів, що є одним із фокусів стратегії "Безбар’єрна залізниця". Залізниця щодня перевозить більшість поранених, людей з інвалідністю та з ускладненою мобільністю, що зумовлює проєктування саме безбар'єрних платформ, - йдеться в повідомленні. 

Другий ключовий аспект проекту – забезпечення безпеки, але важливо відзначити, що значна частина існуючої інфраструктури Південно-Західної залізниці перебуває в аварійному стані. Наприклад, Київська кільцева електричка була запущена під час війни, і протягом проектного періоду вдалося відновити такі станції, як Київська Русанівка та Київ-Дніпровський.Наразі пасажиропотік на кільцевій електричці став системним, а Русанівка входить до топ-3 найбільш популярних станцій столичного "кільця", а також необхідно привести до ладу аварійну інфраструктуру, щоб продовжити її безпечну експлуатацію.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в українській столиці кардинально змінять проїзд у київському метрополітені — місто проведе переговори з Європейським інвестиційним банком щодо коштів на модернізацію 220 вагонів метро та придбання ще 95 сучасних.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися