У Київській області розпочнуть масштабну забудову на майже 100 ділянках: деталі

На території Київської області розпочнуть масштабну забудову на 93 ділянках, які були виставлені на відкриті торги під будівництво

На території Київської області розпочнуть масштабну забудову на 93 ділянках, які було виставлено на відкриті торги під будівництво. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Національного банку України на її ресурсах.

Повідомляється, що земельні ділянки придбані НБУ у власність рахунок погашення боргів за кредитами рефінансування, наданими банкам України.

Відкриті торги пройдуть у системі Prozorro 16 листопада. Усі земельні ділянки, заплановані на продаж, розташовані в Київській області та мають цільове призначення — під забудову.

Зокрема, для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських будівель (присадибна ділянка), для розміщення іншої житлової чи громадської забудови, а також об'єктів інфраструктури.

Нагадаємо, що в українській столиці стрімко зросла вартість оренди квартир – причиною став високий попит споживачів. Про це стало відомо з даних дослідження, яке провели аналітики порталу Bird та опублікували його на своїх ресурсах у соціальних мережах.

За словами експертів, медіана ціни на 1-кімнатну квартиру у Києві у вересні збільшилася на 18% і тепер становить 13 000 грн, на 2-кімнатну на 19% (19 100 грн) та на 3-кімнатну на 11% (30 600 грн) порівняно із серпнем.

Аналітики називають це "феноменом вимивання дешевих квартир". Під час високого сезону попит на нерухомість зазвичай зростає. У зв'язку з підвищеним попитом більше людей активно шукають житло, і як результат, дешеві та доступні варіанти нерухомості швидко вимиваються з ринку, оскільки їх купують чи орендують.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися