На Київщині готуються до масових відключень світла: попередження від ДТЕК

На території Київської області готуються до масштабних відключень електроенергії

На території Київської області готуються до масштабних відключень електроенергії — енергетики та місцева влада перевірила об'єкти критичної інфраструктури. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії ДТЕК.

За словами енергетиків, було перевірено понад 50 об'єктів критичної інфраструктури, зокрема лікарні, котельні, об'єкти водопостачання та водовідведення по всій Київській області.

Під час перевірки комісія зафіксувала час, необхідний для повного переходу об'єктів критичної інфраструктури на резервні джерела живлення – він не повинен перевищувати 30 хвилин.

Нагадаємо, що на території Київської області під час масштабних відключень світла взимку близько 10,5% споживачів не потраплять під обмеження, оскільки їхні будинки підключені до критичної інфраструктури. Про це повідомили в енергетичній компанії ДТЕК у коментарі журналістам видання Forbes.

За словами енергетиків, восени 2022 року через масований обстріл енергоінфраструктури споживачам вимикали світло за графіками. Окремих клієнтів не вимикали, вони підключені до критичної інфраструктури.

Наразі працівники ДПЕК Київські регіональні електромережі вдвічі зменшили кількість споживачів, приєднаних до енергомереж критичної інфраструктури та яких не вимикали від енергопостачання минулого року. Цієї зими їх буде 10,5% усіх споживачів регіону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися