В Києві під час негоди встановили рекорд максимальної швидкості вітру

У Києві 28 жовтня через негоду загинули два чоловіки

У Києві 28 жовтня під час негоди була зафіксована рекордно висока швидкість вітру. Територією Київської області пройшов буревій, який спричинив значної шкоди та збитків. 

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

У столиці максимальна швидкість вітру досягла рекордних 20 м/с (72 км/год), що повторило попереднє максимальне значення для цього дня, зареєстроване у 1969 році. Окрім того, 28 жовтня значення атмосферного тиску у столиці досягло зранку мінімального значення 965.6 мбар. Це третій найменший показник за час проведення спостережень.

Зазначимо, внаслідок негоди зі шквальним вітром, який вирував у Києві 28 жовтня, двоє чоловіків віком 65 і 35 років втратили життя. Ще сім мешканців Києва отримали травми та переломи. На Київщині також був зафіксований один смертельний випадок і дві травмовані особи.

"Коментарі" писали, що на території Київської області майже 1000 будинків залишаються без електроенергії – причиною стала недавня негода, наслідки якої усувають енергетики. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого пресслужбою компанії ДТЕК на її ресурсах у соціальних мережах.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися