На Київщині надовго запровадили важливу заборону: що потрібно знати

На території Київської області з 1 листопада запроваджується важлива заборона — йдеться про обмеження на вилов риби у зимувальних ямах, яке триватиме до початку нерестового періоду.

На території Київської області з 1 листопада запроваджується важлива заборона — йдеться про обмеження на вилов риби у зимувальних ямах, яке триватиме до початку нерестового періоду. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Державної рибної агенції.

За словами чиновників, рибалка в цей період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками і жердинами всіх видів з льоду і, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками і спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної приманки, на яких не має переміщатися. 7 одиниць на одного рибалки.

Крім того, необхідно пам'ятати, що в осінньо-зимовий період (від льодоставу до схрещення льоду) забороняється використання знарядь лову, оснащених гачками, відстань в яких від струмка до кінчика жала перевищує 10 мм.

У той же час протягом усього року забороняється використання одинарних сполучених між собою подвійних та потрійних гачків без блешні, природної чи штучної краси.

Зазначається, що за недотримання зазначених норм передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування збитків, завданих рибному господарству.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися