У Києві випустили поштові марки, присвячені героїчній роботі залізничників: де можна придбати

Мотивом для створення цієї марки став професіоналізм працівників залізниці під час обстрілу

У Києві випустили спеціальний поштовий блок, який був випущений Укрпоштою до Дня залізничника України. Погашення марок "Героїчні професії. Залізні люди" відбулося 1 листопада на Центральному залізничному вокзалі та інших вокзалах України."

Про це повідомляє Укрзалізниця.

Мотивом для створення цієї марки стала історія відданості та професіоналізму працівників залізниці під час обстрілу міста Херсон. 3 травня 2023 року, коли місто було під обстрілом, один з ворожих снарядів вразив вокзал, і один з вагонів загорівся. Під час цього інциденту провідник отримав поранення. Залізничники діяли злагоджено: відчепили охоплені полум’ям вагони, надали медичну допомогу колезі, швидко посадили пасажирів до вцілілих вагонів.

Потяг №109 Херсон – Львів вирушив зі станції Херсон із затримкою на 14 хвилин. А 4 травня о 10 годині 18 хвилин, за графіком, він прибув до Львова.

Це перший в історії незалежної України поштовий блок, присвячений роботі залізничників. Тут відображена лише одна з тисячі історій, коли залізничники, ризикуючи життям, виконували свою роботу. Про деякі такі героїчні історії ми вже розповідаємо, про інші зможемо говорити лише після нашої перемоги. Залізничники, як і наші колеги поштарі, навіть в умовах широкомасштабної війни продовжують працювати в режимі 24/7 та залишаються надійним партнером для наших клієнтів та для нашої держави", – наголосив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Поштовий випуск доступний для придбання в поштових відділеннях, а також може бути придбаний у філателістичному магазині Укрпошти.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що "Укрзалізниця" масштабує пілотний проєкт жіночих купе у пасажирських поїздах. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися