У Київській області виявили неймовірну знахідку: стародавнє золото (Фото)

У Білій Церкві на території Київської області виявили скарб — археологи розкопали давні золоті прикраси

У Білій Церкві на території Київської області виявили скарб – археологи розкопали стародавні золоті прикраси. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Національної академії наук України на її ресурсах у соціальних мережах.

За словами вчених, останньою знахідкою стала справжня наукова сенсація – унікальний скарб золотих прикрас, виявлений на території Білої Церкви, Київська область.

Цей скарб, що належить до культурних нашарувань 17-18 століть, пов'язаний із періодом Гетьманщини, і має величезне наукове та історичне значення.

Золотий скарб складається з 12 унікальних предметів загальною вагою близько 28 грамів та перламутрового бісеру, захованих у невеликому керамічному посуді.

Він наголошує на високому рівні ювелірного мистецтва в козацькій державі та ілюструє значний розвиток матеріальної культури населення в цей час.

Усі знайдені предмети було передано на зберігання до фондів Археологічного музею Інституту археології НАН України та у майбутньому прикрашатимуть його експозицію.

Ця знахідка підтверджує важливість охорони археологічних знахідок у процесі будівництва в історичних містах. Вона також наголошує на важливості роботи археологів у розумінні історії та культурної спадщини України.

Читайте также