У Київській області різко подорожчає бензин: скільки доведеться платити

В українській столиці та на території Київської області найближчим часом очікується різке зростання цін на бензин

В українській столиці та на території Київської області найближчим часом очікується різке зростання цін на бензин та інше паливо. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Національного банку України на його ресурсах.

За словами банкірів, у короткостроковому періоді зростання цін на пальне прискориться, що впливатиме на вартість інших товарів та послуг.

Вже з наступного року ціни на пальне стабілізуються завдяки поступовому зниженню світових цін на нафту. У ІІІ кварталі ще зберігався вплив низьких цін на пальне у попередні місяці на транспортні послуги — зростання їхньої вартості й надалі сповільнювалося. Ціна на бензин А-95 вже майже місяць утримується на рівні близько 55,5 грн/л.

Нагадаємо, що в українській столиці кардинально змінять проїзд у київському метрополітені — місто проведе переговори з Європейським інвестиційним банком щодо коштів на модернізацію 220 вагонів метро та придбання ще 95 сучасних. Про це повідомили у прес-службі підземки.

За словами транспортників, згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Києвом та Європейським інвестиційним банком щодо відновлення міської інфраструктури від 28 листопада 2022 року, модернізація рухомого складу Київського метрополітену орієнтовною вартістю 450 млн євро є однією з пріоритетних інвестицій. Тому Департаменту фінансів КМДА доручено провести відповідні переговори з банком щодо умов залучення кредитних коштів. Загалом за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку планується оновити близько 40% рухомого складу метро.

Реалізація проекту підвищить комфортність та ефективність міського транспорту, розширить безбар'єрний простір міста для людей з інвалідністю, дозволить знизити викиди забруднюючих речовин, запровадити інноваційні технології у сфері енергозбереження та економити електроенергію.


Джерело: https://bank.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися