Глава МВС розкрив подробиці загибелі помічника Залужного під Києвом

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів подробиці трагічної загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного у Чайках Київської області

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів про подробиці трагічної загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в Чайках Київської області. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке глава МВС опублікував на своєму каналі у соціальних мережах.

За його словами, внаслідок першочергових слідчих дій вдалося з'ясувати перші обставини трагедії. Загиблий майор Частяков мав День народження. Додому він повернувся із роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним.

Отримав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. То були гранати нового західного зразка.

Спочатку в руки боєприпас узяв син і почав крутити обручку. Потім військовослужбовець забрав гранату у дитини і висмикнув обручку, спровокувавши трагічний вибух.

У квартирі поліція виявила ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу.

Поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. У його кабінеті вже провели обшук та вилучили ще 2 аналогічні гранати. Тривають першочергові слідчі дії.

"Закликаю не розповсюджувати неофіційну інформацію. Досудове розслідування триває, дочекайтеся офіційних висновків слідства", - заявив Клименко .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися