У Києві знову розмалювали пам'ятники Пушкіну та Щорсу: деталі (Фото)

В українській столиці невідомі знову розмалювали пам'ятники російському поетові Олександру Пушкіну та більшовику Миколі Щорсу

В українській столиці невідомі знову розмалювали пам'ятники російському поетові Олександру Пушкіну та більшовику Миколі Щорсу. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого відомим київським активістом Вадимом Поздняковим на його сторінці в соціальних мережах.

За його словами, мешканці столиці незадоволені тим, що у місті досі стоять монументи Миколі Щорсу та Олександру Пушкіну, тому пам'ятники знову розмалювали.

Кияни вимагають, щоб керування прийняло рішення про виведення цих пам'яток з тих, що мають охоронний статус, щоб була можливість їх демонтувати.

picture

Нагадаємо, що в українській столиці не відмиватимуть від фарби пам'ятну табличку на честь російського письменника Михайла Булгакова на його музеї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співзасновник проекту "Декомунізація.Україна" Вадим Поздняков.

За його словами, до меморіальної дошки Булгакова, розташованої на стіні однойменного музею та нещодавно облитої червоною фарбою, додали табличку з "історичною довідкою".

Активіст виклав фото з новою табличкою, на якій йдеться про "контроверсійні погляди" Булгакова та про те, що "історію потрібно вивчати, а не викидати".

Загалом табличка ймовірно присвячена людям, які виступають проти просування російської в Україні. Представники Музею Булгакова вирішили "провчити" тих, хто облив дошку червоною фарбою та вирішили залишити меморіал у "спотвореному вигляді".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися