У центрі Києва може обвалитися історична будівля: риють котлован (Фото)

У центральній частині української столиці на вулиці Володимирській, 93-95 риють котлован, через що є загроза руйнування історичного "Будинку з комахами"

У центральній частині української столиці на вулиці Володимирській, 93-95 риють котлован, через що є загроза руйнування історичного "Будинку з комахами" — пам'ятка архітектури 1893 року. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікували активісти спільноти Цегла.

За словами громадських працівників, другий день поспіль екскаватор риє котлован у безпосередній близькості до пам'ятки — вони стурбовані, що історичний будинок звалиться.

Стверджується, що столичні забудовники перейняли досвід одеських колег, коли через такий "підкоп" руйнуються сусідні будинки-пам'ятки.

Нагадаємо, що в українській столиці не відмиватимуть від фарби пам'ятну табличку на честь російського письменника Михайла Булгакова на його музеї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співзасновник проекту "Декомунізація.Україна" Вадим Поздняков.

За його словами, до меморіальної дошки Булгакова, розташованої на стіні однойменного музею та нещодавно облитої червоною фарбою, додали табличку з "історичною довідкою".

Активіст виклав фото з новою табличкою, на якій йдеться про "контроверсійні погляди" Булгакова та про те, що "історію потрібно вивчати, а не викидати".

Загалом табличка ймовірно присвячена людям, які виступають проти просування російської в Україні. Представники Музею Булгакова вирішили "провчити" тих, хто облив дошку червоною фарбою та вирішили залишити меморіал у "спотвореному вигляді".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися