У Києві зняли радянську зірку з "Обеліска перемоги": що з нею буде

Стало відомо, що буде з радянською зіркою, демонтованою з "Обеліска перемоги" на Галицькій площі в українській столиці

Стало відомо, що буде з радянською зіркою, демонтованою з "Обеліска перемоги" на Галицькій площі в українській столиці. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Київблагоустрій" на його ресурсах у соціальних мережах.

За словами комунальників, 4 листопада фахівці демонтували радянську зірку, розташовану на вершині обеліска на Галицькій площі. Складність робіт полягала в тому, що конструкція є достатньо об'ємною (близько 3 метрів заввишки) і важить близько трьох тонн. Була радянська символіка на висоті 42 метри. Для демонтажу залучали важку техніку.

Демонтовані елементи було перевезено на майданчик для зберігання Державного музею авіації імені Антонова.

Нагадаємо, що в українській столиці не відмиватимуть від фарби пам'ятну табличку на честь російського письменника Михайла Булгакова на його музеї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співзасновник проекту "Декомунізація.Україна" Вадим Поздняков.

За його словами, до меморіальної дошки Булгакова, розташованої на стіні однойменного музею та нещодавно облитої червоною фарбою, додали табличку з "історичною довідкою".

Активіст виклав фото з новою табличкою, на якій йдеться про "контроверсійні погляди" Булгакова та про те, що "історію потрібно вивчати, а не викидати".

Загалом табличка ймовірно присвячена людям, які виступають проти просування російської в Україні. Представники Музею Булгакова вирішили "провчити" тих, хто облив дошку червоною фарбою та вирішили залишити меморіал у "спотвореному вигляді".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися