У січні кияни отримають платіжки із меншими рахунками за тепло

В січні кияни отримають платіжки із меншими приблизно на 22 - 23 відсотка рахунками оплати за тепло

У січні кияни отримають платіжки із меншими рахунками на оплату за тепло - приблизно на 22-23 відсотка. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко. Він також зазначив, що місто робить все можливе, аби здійснити модернізацію теплоенергетичного комплексу столиці.

Кличко зазначив, що в 2018-му році місто повернуло теплоенергетичний комплекс з довгострокової оренди комерційною структурою. І сьогодні пріоритет муніципальної теплопостачальної компанії - не прибутки, а модернізація застарілої системи та якісний сервіс для киян. Тому влада хоче скористатися зниженням ціни на газ і зменшити вартість опалення та гарячої води. В січні кияни отримають платіжки із меншими приблизно на  22 - 23 відсотка рахунками оплати за тепло.

Він також нагадав, що вже більше ніж півтисячі київських будинків, що скористалися міськими програмами з енергозбереження, сплачують за комунальні послуги набагато менше. Кличко нагадав, що програма 70/30, яку вони розпочали декілька років тому користується великим попитом у киян. Люди в будинках, які приєдналися до програми, платять в два рази менше за тепло. Так ціна опалення за листопад в термомодернізованих оселях була в середньому вдвічі менша, ніж тариф. Мешканці таких будинків фактично не залежать від ціни на газ і регулюють розмір платежів самостійно. Мер також наголосив на необхідності модернізації обладнання, що може автоматично регулювати подачу теплоносіїв, в залежності від температури повітря за вікном. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Києві перед Новим роком будуть продавати дешеві овочі на ярмарках.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися