Київські патрульні розказали, коли краще "перевзути" автівку

Яка рекомендована температура для заміни

На Київщині вже наступного тижня синоптики обіцяють в столиці різке зниження температури повітря нижче нуля. Правоохоронці нагадують, що саме час "перевзути" своє авто — змінити літні шини на зимові.

Про це повідомляє Патрульна поліція Києва. 

Експерти вважають, що водії повинні готувати свої автівки до несприятливих погодних умов, особливо коли середньодобова температура повітря коливається від +5°С до +7°С. Також перед кожним виїздом перевірити технічний стан автомобіля, звертаючи увагу на гальмівну систему, роботу зовнішніх світлових приладів, функціональність склоочисників, а також систему обігріву та охолодження.

Завдяки своєму конструктивному вигляду, зимові шини краще утримують автомобіль на снігу, мокрій дорозі та ожеледиці, а також значно скорочують гальмівний шлях. У цей період водіння вимагає більшої уваги та вміння реагувати на непередбачені ситуації. Важливо вибирати безпечну швидкість руху, утримувати велику дистанцію до інших транспортних засобів та утримуватися від ризикованих маневрів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві сталася масштабна ДТП на проспекті Відрадного. За повідомленням, нетверезий водій автомобіля BMW пошкодив 5 автомобілів, через що між водіями виник конфлікт.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вася

12 листопада 2023, 12:33

Краще б вони ст.35 вивчили. Валянки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися