У Києві затримали банду, яка викрадала та знущалася над людьми під виглядом реабілітації (ВІДЕО)

Для подолання волі жертв використовувалися наркотичні речовини

У Києві поліцейські затримали банду, яка під виглядом центру реабілітації тримала людей з алкогольною чи наркотичною залежністю проти їхньої волі. Викрили організатора та двох його спільників. 

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Поліцейські визначили, що "заклад" розташовувався в приватному секторі одного з районів Одеси та діяв починаючи з 2021 року. 32-річний житель області виступав організатором незаконної діяльності. Для забезпечення функціонування центру він залучив своїх знайомих.

Злочинці створили онлайн-ресурс, який приймав замовлення на примусове "лікування" для осіб, які мали залежність. Ця "терапія" стосувалася як нарко- так і алкозалежних, а також тих, хто був обранцем чиєїсь незадоволеності. Будь-який громадянин міг домовитися з організатором про поміщення конкретної особи в цьому закладі. Замовник просто надав особисті дані та інформацію про місце перебування людини. Така послуга коштувала від 30 до 40 тисяч гривень. Крім того, щомісячний платіж за подальше утримання в центрах складав 20 тисяч гривень.

Після отримання платежу чоловіки спортивної зовнішності виїжджали та примушували особу вирушити до Одеси. При цьому вони могли спробувати виглядати як представники правоохоронних агентств чи державних установ. Зловмисники не вимагали медичних довідок про стан здоров'я "пацієнтів" і не включали медичний персонал до свого складу.


Фігуранти утримували "пацієнтів" проти їхньої волі в умовах жорсткої ізоляції. Заборонялося залишати територію, самостійно рухатися і використовувати мобільні телефони. За порушення "правильного перебування" застосовувалося психологічне та фізичне насильство. Зустрічі з родичами були заборонені, і для подолання волі жертв використовувалися наркотичні речовини.

Правоохоронці затримали організатора та двох його спільників під час чергової спроби викрадення ними людини. Наразі звільнено 20 осіб, які утримувалися в неволі.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися