У Києві кардинально можуть змінити розміщення реклами: подробиці

В українській столиці можуть кардинально змінити порядок розміщення зовнішньої реклами

В українській столиці можуть кардинально змінити порядок розміщення зовнішньої реклами – мешканці просять владу обмежити розміри вивісок. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради.

За словами авторів, обмеження розмірів рекламних конструкцій необхідне для збереження естетики міста, безпеки громадян та збереження архітектурної спадщини.

Кияни пропонують, щоб максимальний розмір рекламної площини не перевищував 5% площі фасаду будівлі, а висота конструкції не повинна перевищувати 1,5 метра.

Вони вважають, що використання цих обмежень допоможе створити більш приємне та безпечне середовище для мешканців Києва, а також посилить імідж міста. Влада Києва закликає внести необхідні зміни до місцевих регулятивних актів та врахувати думку городян у цьому питанні.

Нагадаємо, що в українській столиці не відмиватимуть від фарби пам'ятну табличку на честь російського письменника Михайла Булгакова на його музеї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співзасновник проекту "Декомунізація.Україна" Вадим Поздняков.

За його словами, до меморіальної дошки Булгакова, розташованої на стіні однойменного музею та нещодавно облитої червоною фарбою, додали табличку з "історичною довідкою". Активіст виклав фото з новою табличкою, на якій йдеться про "контроверсійні погляди" Булгакова та про те, що "історію потрібно вивчати, а не викидати".

Загалом табличка ймовірно присвячена людям, які виступають проти просування російської в Україні. Представники Музею Булгакова вирішили "провчити" тих, хто облив дошку червоною фарбою та вирішили залишити меморіал у "спотвореному вигляді".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися