У Києві очікується різке подорожчання продуктів: скільки платитимемо

В українській столиці найближчим часом очікується різке подорожчання продуктів харчування — йдеться про яйця та овочі

В українській столиці найближчим часом очікується різке подорожчання продуктів харчування — йдеться про яйця та овочі. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук в ефірі національного телемарафону.

За його словами, фактор кліматичних умов відіграє свою роль. Традиційно наприкінці осені та в зимовий період значно піднімаються ціни на молочні продукти.

Наразі помічено суттєве підвищення цін на яйця, бо мають великий фактор сезонності. З ринку фактично зникла пропозиція домашніх виробників, залишилася лише промислова група.

Але оскільки ми експортуємо їх достатньо, то не завжди вистачає всередині країни і ніхто не хочу опускати ціну.

Крім цього, на зберігання закладаються овочеві культури, які значно подорожчають через те, що для їх утеплення використовується електроенергія та інші види енергетики.

Марчук зазначив, що незважаючи на зростання вартості окремих груп товарів на полицях магазинів, зафіксовано і зменшення ціни на деякі продукти, зокрема на гречку та курятину. Також він додав, що експорту Україною продовольства великого впливу на ціни на внутрішньому рівні не має.

Те, що прямує на зовнішні ринки впливу на внутрішній усередині країни, немає. Найбільший вплив на формування ціни надають фактори, пов'язані з логістикою, цінами на паливно-мастильні матеріали, енергетикою та іншими. Усе це разом і формує ціну.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися