На київській станції метро "Вокзальна" показали, як ховають комуністичну символіку

Підприємство направило листи для отримання дозволу на демонтаж

В рамках процесу декомунізації та видалення комуністичних символів на станції метро "Вокзальна" в Києві почали замальовувати або маскувати рельєфні панно із зображенням більшовицьких лідерів, а також із символами комуністичної ідеології, такими як серп і молот.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація. 

Подібні елементи архітектурного оздоблення станції поміщено у спеціальні дерев’яні щити. Комунальне підприємство зауважує, що станція "Вокзальна" - об’єкт культурної спадщини відповідно до місцевого статусу, який віднесено до важливих пам’яток містобудування та архітектури. Ця станція метрополітену є витвором інженерного мистецтва та користується охоронним статусом, забезпеченим державою згідно з чинними правовими нормами. Київський метрополітен, як відповідний балансоутримувач, відповідає збереженню для управління та цієї пам'ятки, дотримуючись вимог законодавства.

Підприємство вже звернулося з відповідними листами та зверненнями для отримання дозволу на видалення декоративних рельєфних щитів, які розташовані у середній залі станції "Вокзальна", з публічного простору. Однак, поки триває процес узгодження, було прийнято рішення тимчасово приховати ці об'єкти шляхом маскування.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що сьогодні, 15 листопада, у Києві демонтовано пам'ятник Олександру Пушкіну, розташований у парку імені Івана Багряного біля станції метро "Шулявська".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися