У Києві вже пропонують заміну демонтованому пам'ятнику Пушкіну

Місцеві жителі створили петицію

Після демонтажу пам’ятника російському Олександру Пушкіну в Києві місцеві жителі запропонували на його місці встановити пам’ятник відомому псу Патрону. Жителі столиці навіть створили відповідну петицію.

Петиція з'явилася на сайті Київської міської ради. 

Після демонтажу пам'ятника зі скверу імені Івана Багряного, мешканець Тимур Гриненко звернувся з петицією, у якій висловив пропозицію встановити на цьому місці пам'ятник відомому песику Патрону. Автор вважає, що пес Патрон втілює символ відданості та супротиву української держави проти російської агресії, промовляючи до надії й духу людей під час складних воєнних часів. Крім того, Тимур Гріненко вважає, що пам’ятник Патрону може стати центром уваги та зібрання для тих, хто поважає роль тварин у суспільстві. Він сприятиме позитивному ставленню до тварин та розвитку соціальної взаємодії, а також естетичному збагаченню міського простору, зробивши його більш гармонійним і насиченим.

Наразі таку ініціативу підтримали 391 особи з 6000 потрібних, але петиція розміщена на сайті всього один день. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 15 листопада, у Києві демонтовано пам'ятник Олександру Пушкіну, розташований у парку імені Івана Багряного біля станції метро "Шулявська".






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

16 листопада 2023, 15:22

Ну, раз так не нравится Пушкин, то пусть будет Патрон. Песик вполне себе достоин памятника. Всяко лучше, чем какой-нибудь очередной "громадський і політичний діяч часів...", о котором никто никогда не слышал

Славик

16 листопада 2023, 15:11

Равнозначная замена, особенно по интеллекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися