На Київщині до невпізнання змінять важливу річку: подробиці

На території Київської області планують провести роботи з оздоровлення річки Рось

На території Київської області планують провести роботи з оздоровлення річки Рось – в уряді ухвалили відповідний план. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

За словами чиновників, наступний етап – пройти усі погоджувальні процедури та подати проект акта до Кабінету Міністрів України на затвердження.

Державна екологічна інспекція України подала перелік із 65 суб'єктів господарювання для проведення перевірок дотримання ними природоохоронного законодавства у басейні Росії. Серед них: 35 – на Київщині.

Нагадаємо, що в Чорнобильській зоні на території Київської області біля ЧАЕС зафіксовано вимирання гігантських сомів у штучній водоймі, яка призначалася для охолодження реакторів станції. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби Чорнобильського заповідника.

За словами екологів, колись величезний ставок, що наповнювався з річки Прип'ять, давно перетворився на каскад озер, що поступово меліли. З 2016 року водоймище перестали підживлювати.

Вода випаровується, а разом із нею зникає і риба, у тому числі гігантські соми, яких любили годувати хлібом туристи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися