У Києві зробили важливу заяву про оплату паркування: що потрібно знати

У Київській міській державній адміністрації зробили важливу заяву про оплату паркування для водіїв української столиці

У Київській міській державній адміністрації зробили важливу заяву щодо оплати паркування для водіїв української столиці через додаток Київ Цифрової. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою КМДА на його ресурсах.

За словами чиновників, до кияни та гості столиці можуть швидко та зручно оплатити паркування на мережі відведених майданчиків через мобільний додаток Київ Цифровий. Спеціально відведене паркування має бути облаштоване відповідними знаками. Вартість паркування на майданчиках Києва залежить від зони та складає: 1 зона, центральні вулиці навколо Хрещатика – 35 грн/год; 2 зона, великий центр від Шулявки до Печерська – 25 грн/година; 3 зона, решта міст – 5 грн/год.

Щоб оплатити послугу через мобільний додаток, на початку паркування необхідно: вибрати "Обладнання" → "Погодинне паркування", вибрати номер авто зі списку або вказати його, з самостійно вибрати адресу та номер паркування зі списку або він автоматично визначиться за геолокацією, н Натисніть "Почати паркування", почати "Завершити паркування", як тільки авто залишить паркінг. Після цього користувач може перейти до "Оплати паркування".

Оплата послуги паркування нараховується за першу годину, далі за кожні півгодини. Списання коштів здійснюється автоматично, коли загальна сума за погодинне паркування сягає 100 гривень. Якщо сума менша, то оплата списується 1 числа наступного місяця. Крім того, користувач може додати кілька номерів автомобілів у програму. Перед початком паркування потрібно вибрати потрібний з них у меню погодинного паркування.

Також можна додати гаманець Masterpass. У такому разі оплата буде списуватись автоматично з прив'язаної картки. Паркування можна оплатити карткою через Apple Pay або Google Pay. Під час повітряної тривоги інспектори з паркування не штрафують водіїв і не провадять евакуацію автомобілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися