У Києві надали нову назву заказнику "Протасів яр": подробиці

В українській столиці надали нову назву заказнику "Протасів яр" — він носитиме ім'я активіста Романа Ратушного, який загинув на війні проти російських окупантів

В українській столиці надали нову назву заказнику "Протасів яр" — він носитиме ім'я активіста Романа Ратушного, який загинув на війні проти російських окупантів. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого на сторінці ініціативи "Захистимо Протасів яр".

За словами активістів, Київрада 23 листопада проголосувала за присвоєння заказнику "Протасів Яр" імені Романа Ратушного. За це рішення 76 голосів були за, проти ніхто не проголосував.

Водночас, там додали, що зараз точаться суперечки про статус Протасового Яру як заказника.

Як відомо, проти забудови Протасового Яру за життя боровся громадський активіст та військовий Роман Ратушний, який загинув 9 червня 2022 року на фронті під Ізюмом. Ратушний очолював ініціативу "Захистимо Протасів Яр". Після смерті громадська організація продовжує свою діяльність.

Роман був одним із перших учасників Революції Гідності у ніч на 30 листопада 2013 року. Його тоді разом із іншими студентами побив "Беркут". У 2018 році заснував ініціативу, яка бореться проти забудови зеленої зони Протасового Яру у Києві.

На його честь було запропоновано перейменувати одну із вулиць Києва. Понад 30 тис. осіб проголосували за це рішення з ініціативи дерусифікації столичних вулиць у мобільному додатку "Київ Цифрової".

Читайте также