Київ готується до Нового року: чи буде в столиці ялинка

Що відомо про підготовку столиці до новорічних свят

У Києві головну ялинку України цього року традиційно встановлять на Софійській площі. Про підготовку до новорічних свят під час воєнного стану розповіли в Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, на встановлення ялинки у Києві витрачати кошти з бюджету не будуть. Як і торік, новорічну красуню встановлять та прикрасять за рахунок меценатів та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії.

Відповідальність за встановлення і обслуговування головної новорічної ялинки, все ресурсне та фінансове забезпечення, пов’язане з цим, покладена на ТОВ "Глобал-декор". Ялинку у Києві планують встановити до 6 грудня.

У Києві через воєнний стан масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі під час новорічних свят не буде. Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то винятково з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва.

"На Різдво та Новий рік у Києві не буде жодних масових заходів — ані ярмарок, ані святкувань. Таке рішення, в цілях дотримання безпекових норм, ухвалили на Раді оборони Києва. Але новорічна ялинка буде! Монтажні роботи розпочнуться 3 грудня. Відкриття ялинки заплановано 6 грудня", — завив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Новорічна ялинка у Києві стоятиме на Софійській площі до 10 січня 2024 року. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися