У Києві готуються до масових відключень світла: будуть нововведення

В українській столиці готуються до масштабних відключень електроенергії

В українській столиці готуються до масштабних відключень електроенергії — місто підготувало альтернативні джерела харчування на випадок блекауту. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дали у Київській міській державній адміністрації в ефірі комунального каналу Київ 24.

За словами чиновників, минулої зими ворожими обстрілами було серйозно пошкоджено близько 63% обладнання, необхідного для стабільного проходження опалювального сезону. На ремонт цього обладнання з бюджету міста було виділено понад мільярд гривень.

Також за ці кошти місто придбало пересувні котельні, які забезпечуватимуть теплом заклади соціальної сфери, зокрема лікарні – у разі надзвичайної ситуації.

Місто сформувало арсенал альтернативних джерел живлення на тих об'єктах, де дозволяє потужність. Наприклад, понад дві третини котелень "Київтеплоенерго" забезпечили генераторами, щоб у разі відключення світла вони продовжували працювати та подавати тепло будинкам.

Зазначається, що комунальні служби працюють у посиленому режимі, щоб надавати необхідні послуги мешканцям столиці. Готові мають бути і жителі. Як і минулої зими, у кожному будинку мають бути запас їжі, води, прилади електроживлення, теплий одяг.

Щодо пунктів обігріву. У столиці оснащено необхідною технікою та речами понад 970 пунктів обігріву для населення. Це і міські комунальні пункти – основна частина понад 700 одиниць. І пункти ДСНС та локації, створені власниками бізнесу.

Читайте также