Метро Києва планують продовжити: збудують нову ділянку на синій гілці

В українській столиці планують збудувати нові станції на синій гілці київського метрополітену

В українській столиці планують збудувати нові станції на синій гілці київського метрополітену. Про це стало відомо з цільової програми розвитку інфраструктури на 2024-2025 роки, яка була опублікована Київською міською радою на її офіційних ресурсах.

Міська влада заявляє, що на будівництво ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену від станції Виставковий центр до Одеської площі передбачено 46,8 млн грн коштів міського бюджету в 2025 році.

Нагадаємо, що в українській столиці кардинально змінять проїзд у київському метрополітені — місто проведе переговори з Європейським інвестиційним банком щодо коштів на модернізацію 220 вагонів метро та придбання ще 95 сучасних. Про це повідомили у прес-службі підземки.

За словами транспортників, згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Києвом та Європейським інвестиційним банком щодо відновлення міської інфраструктури від 28 листопада 2022 року, модернізація рухомого складу Київського метрополітену орієнтовною вартістю 450 млн євро є однією з пріоритетних інвестицій.

Тому Департаменту фінансів КМДА доручено провести відповідні переговори з банком щодо умов залучення кредитних коштів. Загалом за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку планується оновити близько 40% рухомого складу метро.

Реалізація проекту підвищить комфортність та ефективність міського транспорту, розширить безбар'єрний простір міста для людей з інвалідністю, дозволить знизити викиди забруднюючих речовин, запровадити інноваційні технології у сфері енергозбереження та економити електроенергію.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олексій

29 листопада 2023, 11:11

Що за маячня? Від Виставкового центру до Одеської площі метро вже збудовано більше 10 років тому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися