У Києві заплановано масове перейменування вулиць: список назв

В українській столиці заплановано масштабне перейменування вулиць, назви яких пов'язані з Росією чи СРСР

В українській столиці заплановано масштабне перейменування вулиць, назви яких пов'язані з Росією чи СРСР. Відповідне голосування було запущено у розділі "електронна демократія" програми "Київ Цифрової". Йдеться відразу про дев'ять топонімів.

Киянам пропонують перейменувати вулиці Булгакова, Огарьова, Туполєва, Червонозаводську, Петра Запорожця, Повітрофлотський проспект, провулок Яблочкова, вулиці Сурікова та Білгородська. Вул. Сурікова пропонують назвати на честь голови МВС Дениса Монастирського, який загинув в авіакатастрофі у Броварах на початку року.

Вулицю Булгакова пропонують назвати іменами відомих іноземних діячів, Шарля де Голля, Фрідріха Шіллера чи Вахтанга Кікабідзе, українських художників Івана Карпенка-Карого чи Степана Чарнецького, ідеолога націоналізму Дмитра Донцова, а альтернативною назвою обрали "нейтральну".

Серед цікавих варіантів нової назви вул. Туполєва - "ім. Джона Толкіна" (автор фентезійної саги "Володар кілець") або просто "Мрії" на честь знищеного літака Ан-225 (вулиця йде повз виробничі потужності заводу ім. Антонова).

У свою чергу, Повітрофлотському проспекту пропонують надати назви на честь Франкліна Рузвельта і Джеральда Форда - причому зазначається, що імена американських політичних діячів були "рекомендовані робочою групою".

Також його пропонують назвати на честь Євросоюзу та Повітряних сил. Ще одна пропозиція стосується вул. Білгородський. Топонім, названий на честь російського міста Білгорода, пропонують назвати ім'ям української телеведучої Руслани Писанки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Володимир

1 грудня 2023, 12:55

руслана писанка... Це хто??? Чим вона прославилась? Що зробила хорошого для міста? А Монастирський хіба щось видатне здійснив, окрім того що загинув у авіатрощі?

Петро Могила

1 грудня 2023, 12:54

Дуже не вчасно. Окрім перейменування вулиць, названих на ім'я комісорів, що катували та вбивали Але...перейменування вулиці Булгакова та Туполєва...це дурість. Як мінімум ці люди СТВОРЮВАЛИ, в протилежність сучасній щурячій владі

Шніперсон

1 грудня 2023, 12:48

Це дійсно перемога!

Віталій

1 грудня 2023, 12:44

коли ви вже зупинитесь вам у Київраді зайнятись нічим?!!! чим вам Булгаков заважає, нелюди!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися