На Київщині збираються до невпізнання змінити місто: деталі (Фото)

В Ірпені на території Київської області збираються повністю змінити до невпізнання місто

В Ірпені на території Київської області мають намір повністю змінити до невпізнання місто — архітектори розробили 20 проектів майбутнього населеного пункту. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Фонду відновлення Ірпеня.

Відомо, що першим товариству представлять передпроектну пропозицію щодо розширення та благоустрою частини парку "Покровський" вздовж Алеї Героїв АТО. За проектом, нинішню Алею Героїв АТО продовжать уздовж вулиці Котляревського. Це буде місце вшанування та увічнення пам'яті героїв, які цінного власного життя захищали місто Ірпінь та країну.

Наразі здійснюється передача проектних напрацювань до міськради для подальшого використання управлінською командою міста під час планування території громади.

Нагадаємо, що в українській столиці кардинально змінять проїзд у київському метрополітені — місто проведе переговори з Європейським інвестиційним банком щодо коштів на модернізацію 220 вагонів метро та придбання ще 95 сучасних. Про це повідомили у прес-службі підземки. За словами транспортників, згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Києвом та Європейським інвестиційним банком щодо відновлення міської інфраструктури від 28 листопада 2022 року, модернізація рухомого складу Київського метрополітену орієнтовною вартістю 450 млн євро є однією з пріоритетних інвестицій.

Тому Департаменту фінансів КМДА доручено провести відповідні переговори з банком щодо умов залучення кредитних коштів. Загалом за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку планується оновити близько 40% рухомого складу метро. Реалізація проекту підвищить комфортність та ефективність міського транспорту, розширить безбар'єрний простір міста для людей з інвалідністю, дозволить знизити викиди забруднюючих речовин, запровадити інноваційні технології у сфері енергозбереження та економити електроенергію.

Джерело: https://t.me/karpliukV/2633


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

5 грудня 2023, 10:33

Алекс , зрада то всьо

Алекс

5 грудня 2023, 09:46

ИЩУТ ОЧЕРЕДНОЙ ПОВОД ДЛЯ ГРАБЕЖА .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися