Проїзд у Києві кардинально зміниться: з'явиться новітній транспорт

В українській столиці планують кардинально покращити проїзд громадським транспортом — місто може отримати десятки новітніх тролейбусів

В українській столиці планують кардинально покращити проїзд у громадському транспорті – місто може отримати десятки найновіших тролейбусів. Про це стало відомо з повідомлення, яке було опубліковано у товаристві "Пасажири Києва".

За словами активістів, "Київпастранс" пропонує придбати новий громадський транспорт у чеської фірми ŠKODA ELECTRIC або турецької компанії Bozankaya — йдеться про 70 нових тролейбусів.

Škoda пропонує за 49 900 070 євро поставити 70 тролейбусів завдовжки 11,9 м і три завдовжки 18,5 м. Bozankaya – за 49 750 000 євро, 71 тролейбус завдовжки 11,9 м і три завдовжки 18,5 м . , а саме 50 мільйонів євро, має надати Європейський інвестиційний банк. Саме представники банку мають обрати, яка фірма стане постачальником нового транспорту для столиці. Київ зможе отримати тролейбуси за 20 місяців після підписання угоди.

Нагадаємо, що в українській столиці кардинально змінять проїзд у київському метрополітені — місто проведе переговори з Європейським інвестиційним банком щодо коштів на модернізацію 220 вагонів метро та придбання ще 95 сучасних. Про це повідомили у прес-службі підземки. За словами транспортників, згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Києвом та Європейським інвестиційним банком щодо відновлення міської інфраструктури від 28 листопада 2022 року, модернізація рухомого складу Київського метрополітену орієнтовною вартістю 450 млн євро є однією з пріоритетних інвестицій.

Тому Департаменту фінансів КМДА доручено провести відповідні переговори з банком щодо умов залучення кредитних коштів. Загалом за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку планується оновити близько 40% рухомого складу метро. Реалізація проекту підвищить комфортність та ефективність міського транспорту, розширить безбар'єрний простір міста для людей з інвалідністю, дозволить знизити викиди забруднюючих речовин, запровадити інноваційні технології у сфері енергозбереження та економити електроенергію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися