У Київській області можуть злетіти ціни на автогаз: скільки доведеться платити

В українській столиці та на території Київської області найближчим часом можуть значно зрости ціни на автомобільний газ

В українській столиці та на території Київської області найближчим часом можуть значно зрости ціни на автомобільний газ. Про це стало відомо з офіційного коментаря голови парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева.

За його словами, ціна на автогаз може піднятися втричі. Йдеться про перспективу кількох місяців. Так, під час виступу на конференції з розвитку українського ринку нафтопродуктів Petroleum & LPG Ukraine 2023 у Києві Гетьманцев зазначив, що нова ставка має бути на рівні 160-170 євро за 1000 літрів. Він зазначив, що єдиним аргументом щодо низького акцизу на скраплений газ досі є те, що колись на ринку LPG були сильніші лобісти, ніж на ринку бензинів.

“Співвідношення має бути в енергоємності. Якщо застосовуємо цю логіку при ставці на бензин 213 євро за тисячу літрів, ставка на газ має бути 160-170 євро. Це європейська практика", - сказав Гетьманцев.

Нагадаємо, що на заправках української столиці та Київської області оновили ціни на бензин, дизельне паливо та автомобільний газ. Про це стало відомо з офіційних даних, опублікованих на порталі Vseazs.

Повідомляється, що різниця у вартості деяких марок палива на АЗС перевищує 10 гривень. Бензин А-95 в середньому продається за 56,74 грн/л. Бензин А-92 у столичному регіоні коштує в середньому 52,75 грн/л. По 50,49 грн/л його заправляють на АЗС Маркет, а за 55,00 грн/л на Авіас.

Середня ціна дизельного палива Київської області – 55,69 грн./л. Автогаз у середньому коштує 29,97 грн/л. На БРСМ-Нафту його продають по 27,99 грн/л, а на Авантажі 7 – по 31,95 грн/л. На WOG ціна складає 29,98 грн/л, а на ОККО – 29,99 грн/л.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


так

6 грудня 2023, 09:41

Тупорилі ідіоти,вже зараз по пробігу практично однаково заправлятись різним топливом,якжо газ подорожчае то нах він комусь потрібен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися