У метро Києва на півроку закриють синю гілку метро: поїзди не ходитимуть

В українській столиці надовго закриють рух на синій гілці київського метрополітену

В українській столиці надовго закриють рух на синій гілці київського метрополітену — йдеться про ділянку між станціями "Деміївська" та "Теремки". Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Київський метрополітен".

За словами транспортників, рух поїздів між станціями з 9 грудня закриють для часу ремонту перегінного тунелю Так, поїзди курсуватимуть між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідською".

Обмеження на ділянці Теремки – Деміївська запроваджуються через необхідність термінового проведення ремонту перегінного тунелю між станціями. Рух поїздів на цьому відрізку доведеться повністю зупинити до завершення робіт.

Станції метро "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

Для перевезення пасажирів передбачені дублюючі маршрути наземного транспорту від Теремків до Либідської.

У Київському метрополітені наголосили, що питання безпеки пасажирських перевезень є пріоритетом. Зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро – вимушений крок, щоб уникнути позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів.

Через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву та навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд. Перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" споруджувалися у заплаві річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, за штучного водозниження.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців та будуть проводитись на поверхні землі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися