У Києві організували рух автобусів через закриту ділянку "синьої" гілки метро

Рух відокремленою смугою планують організувати вже з понеділка, 11 грудня

На маршрутах №2-М та №43-К, що дублюють рух закритою ділянкою "синьої" гілки метрополітену, продовжують працювати 77 автобусів та 20 тролейбусів. Рух наземного транспорту було оперативно організовано з п’ятниці, 8 грудня, у зв’язку з початком ремонту перегінного тунелю від станції метро "Теремки" до станції "Либідська".

Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Наразі у світлофорах були внесені зміни, щоб надати перевагу руху громадському транспорту на вулицях Васильківській та проспекті Голосіївському. Крім цього, завдяки посиленню роботи маршруту № 50-К вільно перенаправляти пасажирський шлях з Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену на Святошинсько-Броварську.

За інформацією Департаменту транспортної інфраструктури КМДА фахівці працюють над терміновим запровадженням відокремленої смуги руху для громадського транспорту на вул. Васильківській та площі Либідській. Рух відокремленою смугою планують організувати вже з понеділка, 11 грудня.

До завершення ремонтних робіт, організовано рух наземного транспорту за наступними маршрутами:

– тимчасового автобусного маршруту загального користування № 2-М "Кібернетичний центр – станція метро "Теремки" – станція метро "Либідська", на якому працюють 77 автобусів з інтервалом руху 1 хв;

– тимчасового тролейбусного маршруту № 43-К "Кібернетичний центр – станція метро "Либідська", на якому працюють 20 тролейбусів з інтервалом руху 3 хв.

Також шлях слідування автобусного маршруту загального користування № 38 подовжено до станції метро "Либідська". На маршруті працюють 5 автобусів з інтервалом руху 17 хв.

Через необхідність вивільнення додаткових тролейбусів для роботи маршруту № 43-К, рух тролейбусного маршруту № 50 "Вулиця Милославська – станція метро "Либідська" тимчасово припинено. 

На тролейбусному маршруті № 50-К збільшено кількість рухомого складу, зокрема працює 10 тролейбусів з інтервалом руху 9 хв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися