Стало відомо, як використовуватимуться закриті станції та вестибюлі синьої гілки метро

6 станцій метро закриті для руху поїздів

Закриті станції та вестибюлі синьої гілки метрополітену Києва використовуватимуться як укриття під час повітряної тривоги. 

Таке рішення прийняла комісія ТЕБ та НС.

Зазначимо, ще в листопаді по І колії перегону між ст. "Деміївська" - ст. "Либідська" Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену Києва з’явились значні течі та утворились тріщини в колійному лотку і тюбінгах тунельної оправи. 8 грудня ця ситуація була обговорена на засіданні регіональної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, і було прийнято рішення зупинити рух на вказаній ділянці.

Зазначено, що загроза затоплення станції відсутня, закінчується рівень ґрунтових вод, розташований нижче за рівень станцій. Це дозволяє станціям виступати як укриття у випадку оголошення повітряної тривоги.

Міністр наголосив на необхідності впровадження змін в організації дорожнього руху як на цій ділянці, так і на найбільш завантажених відрізках доріг столиці. Зокрема, буде збільшено пропускну здатність громадського транспорту, відрегульовано хронометраж перемикання сигналів світлофора, перенесення для зручності зупинки громадського транспорту, змінено деякі дорожні знаки.  За словами Ігоря Клименка, основне завдання, особливо починаючи з понеділка, нормалізувати рух та забезпечити контроль, щоб пасажири не відчували значний дискомфорт.

За результатами заслуханих доповідей Комісією визнано, що у зв’язку з фільтрацією ґрунтових вод і виносом породи в тунель по І колії перегону між ст. "Деміївська" – ст. "Либідська" на дільниці в межах Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену м. Києва існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Комунальному підприємству "Київський метрополітен", зокрема, доручено невідкладно провести необхідні обстеження, визначити причини виникнення аварійної ситуації та вжити заходи з термінового виконання відновлювальних робіт. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися