На Київщині почали відновлювати майже повністю зруйнований росіянами ліцей

Відновлений освітній заклад матиме капітально відремонтоване укриття

У селі Дмитрівка Бучанського району Київської області Фонд ліквідації наслідків збройної агресії відновлює Бузівський академічний ліцей за свої кошти. Цей навчальний заклад потребує серйозного капітального ремонту після торішніх бойових дій навесні, які спричинили пошкодження будівлі на 80%.

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

Загальна площа освітнього закладу становить понад 4 тис. м². Навесні 2022 року під час проведення бойових дій будівлю було пошкоджено на 80%. Однією з важливих умов для освітнього процесу є безпечне та комфортне освітнє середовище. Тому з 1 вересня 2022 року освітній процес для учнів академічного ліцею організовано в частині приміщення закладу дошкільної освіти "Пролісок" Дмитрівської сільської ради.

У процесі активної реконструкції пошкодженої будівлі ліцею виконуються демонтажні роботи підрядною компанією. Наразі проводиться демонтаж класних кімнат та коридорів на другому та третьому поверхах навчального закладу для подальших ремонтних заходів.

Згідно з проєктною документацією, капітальний ремонт передбачає демонтаж стін та пошкоджених перекриттів третього і технічного поверхів, після чого будуть здійснені заміна та реконструкція класних кімнат на третьому поверсі. Також заплановані капітальні відновлювальні роботи частини даху та системи опалення. Ремонт буде охоплювати повне відновлення систем водопостачання та водовідведення, а також заміну електричних мереж.

Відновлений освітній заклад матиме капітально відремонтоване укриття. На сьогодні в Бузівському академічному ліцеї навчаються 434 учні в 22 класах. Освітній заклад налічує 9 початкових класів (178 учнів), 11 класів базової школи (224 учні) та 2 класи профільної школи (33 учні). Також тут працюють 55 педагогів та робітників. Навчання проводять за різними формами навчання.

"Коментарі" писали, що у Бучанському районі Київської області відбудовують заклад загальної середньої освіти №13. Про хід будівельних робіт розповіли у Київській обласній військовій адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися