У Києві хочуть змінити оплату проїзду у транспорті: це пов'язано з метро

В українській столиці хочуть кардинально змінити оплату проїзду у громадському транспорті

В українській столиці хочуть кардинально змінити оплату проїзду у громадському транспорті — йдеться про ділянку між закритими станціями метрополітену "Теремки" — "Деміївська". Про це стало відомо із коментаря, який дали у Київській міській раді журналістам РБК-Україна.

За словами чиновників, з владою влада роздумує над тим, як вирішити питання оплати проїзду на маршруті між станціями "Теремки" і "Либідська". Розглядається варіант запровадження єдиного квитка чи безкоштовного проїзду, який організують автобуси.

Зараз вирішується - чи це буде єдиний квиток, чи автобус просто безкоштовно їздитиме від станції метро "Либідська" і до "Теремків".

Вже організовано човниковий рух між станціями "Деміївська" та "Теремки". І буквально там сьогодні-завтра буде вирішено питання про те, щоб люди не платили двічі, тричі, а від станції метро "Либідська" до "Теремків" за тим самим тарифом, як вони заходять до метро. Технічна можливість запровадження такого єдиного квитка у міста є.

Нагадаємо, що в українській столиці з 13 грудня запускають рух поїздів київського метрополітену синьою гілкою підземки. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації на її ресурсах у соціальних мережах. За словами чиновників, між станціями метро "Теремки"-"Деміївська" з 13 грудня запрацює "човниковий" рух поїздів. На цій ділянці по кожному з двох колій курсуватиме поїзд з інтервалом 13 хв та 17 хв, залежно від напрямку руху (за принципом фунікулера або "човником").

Пасажирів закликають уважно слухати оголошення чергових на станції, які інформуватимуть напрямок руху поїзда безпосередньо на платформі. Працівники метрополітену можуть регулювати прохід пасажирів на станції, щоб уникнути скупчень людей на платформах. На станціях розмістять навігаційні матеріали, де вказано режим роботи синьої лінії метро, а також графік "човникового" руху поїздів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


У

20 грудня 2023, 16:09

Я теж можу такі новини робити. Заголовок: війна в Україні кардинально зміниться з 1 січня! Текст: Тепер війна буде не в 2023, а в 2024 році! Позорисько

У

20 грудня 2023, 16:06

Це не новина. Це новость. Автор- мегажурналіст. Пуліцер в студію за заголовок. Шопопало блін

Станіслав

15 грудня 2023, 17:39

Ці недолугі безмозглі клічковці мають оплачувати проїзд людей зі своєї кишені за те, що угробили метрополітен своєю бездіяльністю і казнокрадством. І воно ще в президенти милилося ? Смішно аж до сліз! Я б цього опецька з відбитими мізками навіть у двірники не взяв, бо воно мабуть не знє з якого кінця тримати мітлу, чи лопату !! Догосподарювались ці квазігосподарі вже до ручки, далі нікуди ! Гнати в шию з Київської влади цей непотріб, і негайно!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися