На Київщині деякі підприємства можуть нести екологічну загрозу для річки Рось

Вже зараз мають результати

Державна екологічна інспекція проведе перевірку 34 підприємств на території Київської області, які можуть мати негативний вплив на стан річки Рось через можливе забруднення.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу.

У 2023 році Петиція про порятунок річки Рось зібрала необхідних  25 тисяч голосів та була розглянута Президентом України, який  доручив Уряду опрацювати порушені в електронній петиції питання.

У рамках реалізації заходів з порятунку річки Рось - Державною екологічною інспекцією Столичного округу буде проведено перевірки 34 суб’єктів господарювання, діяльність яких може впливати на стан р. Рось.

Вже зараз мають результати попередніх перевірок двох водоканалів Київщини, які скидають зворотні води до річки Рось. Перевірки були проведені у серпні-жовтні 2023 року.

Так, ТОВ "БІЛОЦЕРКІВВОДА", у період з 1.08.2023 по 11.08.2023 скидали води з перевищенням нормованих значень гранично допустимих скидів (ГДС) забруднюючих речовин по азоту амонійному та завислим речовинам. 

ТОВ КП "МИРОНІВКАВОДОКАНАЛ" у період з 27.09.2023 по 10.10.2023 здійснювали скид води з перевищення нормованих значень ГДС по азоту амонійному, фосфатам, ХСК, хлорид-іонам та БСК.

Обидва підприємства відшкодували збитки за завдану шкоду водним ресурсам по претензіям Держекоінспекції Столичного округу.

"Коментарі" писали, що у чорнобильському заповіднику помітили уссурійського єнота або єнотоподібну собаку, яка належить до тих тварин, що залягають у зимову сплячку.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися