Укрзалізниця презентувала нову пам'ятну монету (ФОТО)

Ця монета присвячена працівникам залізничного транспорту

У день 32-гої річниці зі створення Укрзалізниці, 14 грудня 2023 року, відбулася презентація нової пам’ятної монети "Країна супергероїв. Дякуємо залізничникам!". 

Про це повідомляє Укрзалізниця. 

Ця монета присвячена працівникам залізничного транспорту України, яких заслужено називають “залізними” людьми та які за час повномасштабної війни вкотре довели свою професійність і відданість своїй Батьківщині. Під час презентації також відбулося нагородження та вручення перших пам’ятних монет десяти працівникам АТ "Укрзалізниця", які з початку повномасштабної війни героїчно виконували свої обов’язки, ризикуючи власним життям, відновлювали пошкоджені залізничні маршрути.

Про героїзм залізничників вже знято багато документальних фільмів, телевізійних сюжетів, написано книг, намальовано ілюстрацій та випущено поштову марку. Сьогодні ми презентуємо першу в історії України монету, яку Нацбанк присвятив незламності працівників залізниці. І дуже символічно, що ми презентуємо монету в день, коли рівно 32 роки тому урядом незалежної України було видано постанову про створення Укрзалізниці в складі 6 залізниць. Зробимо все для перемоги та відновлення нашої країни, — зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що додатковий поїзд з Києва призначила "Укрзалізниця" на святкові поїздки і у напрямку Львова. Призначено додатковий поїзд на пікові дати Інтерсіті+ №741/742 Київ — Львів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися