Стало відомо, коли у Києві зміняться ціни на квартири: деталі від рієлтора

Стало відомо, коли в українській столиці очікується зміна цін на квартири

Стало відомо, коли в українській столиці очікується зміна цін на квартири. Про це стало відомо із коментаря, який дала засновниця агентства нерухомості "Tiris Estate", сертифікована ріелтор та експерт ринку нерухомості Ірина Ткаченко в ефірі Громадського радіо.

За її словами, попит та ціни на житло дещо знизилися порівняно з початком осені, але такі зміни є природними.

"Якщо ми говоримо про продаж житла, то ціни більш менш стабільні. Зараз трохи впав попит щодо серпня та вересня, як на покупку, так і на оренду, але це прогнозовано, тому що незалежно від ситуації в країні ми завжди маємо фактор сезонності. І серпень-вересень — це рік у рік період, коли є підвищений попит на оренду, і коли перегрітий ринок. Сьогодні ціни на оренду щодо того ж вересня знизилися, повернулися до червнево-липневих. У плані продажів вони стабільні протягом останніх 4-5 місяців, немає підвищень чи спадів, ринок працює абсолютно нормально", — розповідає Ткаченко.

Якщо ситуація з безпекою та з електро- та водопостачанням не зміняться, то найближчими місяцями ринок нерухомості залишиться стабільним, вважає ріелтор:

"Новий рік ніколи не був точкою відліку підвищення цін. Ми взагалі були налаштовані на схожість подій із минулою зимою, але поки блекаутів немає, перебоїв із постачанням води, електрики теж. Тому є така тенденція рівної ціни та балансу попиту та пропозиції. Якщо ситуація з безпекою залишиться на тому рівні, що й зараз, то я думаю, що й цінова політика щонайменше до квітня буде такою самою. А потім знову вступає в права сезонність, про яку я говорила. Я думаю, що ринок буде рівним найближчим часом".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися