У Києві знесли дуже відомий ринок: що сталося, подробиці

В українській столиці демонтували відомий "мусульманський ринок" із вуличною їжею

В українській столиці демонтували відомий "мусульманський ринок" із вуличною їжею, який був розташований у районі вулиці Дегтярівської. Про це стало відомо із повідомлень, які публікують місцеві жителі у соціальних мережах.

За словами городян, ринок працював раз на тиждень, а всі торговці там споконвічні мусульмани. Ринок тут з'явився 12-13 років тому після появи в цьому районі мечеті.

Спочатку ринок був менш багатолюдним і тут продавали їжу всього п'ятеро торговців. Поки що, торговий ряд простягся вулицею більш ніж на 100 метрів. Уздовж провулка були ряди з лотками та мангалами, на яких вихідці з мусульманських країн готували автентичний плов, кебаб, шаурму, самсу, продавали домашній хумус, халву та пахлаву.

Серед покупців на ринку можна було помітити як мусульман, які вирішили поживитися смачною їжею після відвідування мечеті, так і українців, які живуть або працюють неподалік, також оцінили східну кухню. Традиційно найбільші черги на цьому базарчику були за пловом і за свіжим лавашем. Окрім готового узбецького плову, самси та кебабу з телятини на ринку можна купити й інгредієнти для приготування цих страв.

Київські гурмани називали цей ринок Біля Ісламського культурного центру "Альраїд" у Старожитомирському провулку "секретною локацією". Ринок працював лише у п'ятницю, з 12:00 до 16:00 після намазу у мечеті. Після демонтажу там залишилася одна остання точка із шаурмою.

Департамент територіального контролю підтвердив, що ринок біля вулиці Дегтярівської було демонтовано. Постійні покупці "мусульманського ринку" вважають, що це неправильно.

Читайте также