Рейтинг міст: на якому місці Київ за місцевим благополуччям

Опитування відбулося у 22 областях України

Серед усіх міст України, Київ став лідером за рівнем місцевого благополуччя. Київ виокремився як єдиний регіон, де значення індексу економічних можливостей є позитивним, у той час як у решті 22 регіонів цей індекс виявився від'ємним.

Дослідницька лабораторія Rating Lab презентувала перший рейтинг регіонів України за індексом місцевого благополуччя.

В його основі — опитування 8,5 тис. респондентів у 22 областях України та Києві. Люди давали оцінки своїм містам і селам за 22 показниками, які об’єднали у 5 категорій:

- емоційне сприйняття свого населеного пункту (краса, жвавість, цікавість, прогресивність, унікальність свого міста/села);

- рівень цивільної безпеки (безпека дітей, пішоходів, безпечність у темну пору доби, екологія);

- рівень освіти й медицини (оцінки дошкільних та шкільних закладів, медичних послуг);

- впорядкованість свого населеного пункту (архітектура, чистота, розвиненість культурного життя, зон відпочинку, громадського транспорту, якість доріг);

- економічні можливості (легкість пошуку роботи, ведення бізнесу, розміри доходів).

Першість у рейтингу регіонів за індексом місцевого благополуччя посів Київ (0,9 бала за шкалою від -3 до +3). За ним слідують низка областей, які мають загальне позитивне значення індексу: Львівська (0,4), Івано-Франківська (0,3), Харківська (0,3), Одеська (0,3), Волинська (0,3), Київська (0,2) та Хмельницька (0,2) області.

Київ отримав перше місце за чотирма складовими індексу, крім цивільної безпеки, за якою першість належить західним областям. Тоді як сама столиця лише в середині списку.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Уу Києві впровадять інформаційно-комунікаційну систему "Карта освітніх потреб" для цифровізації закладів освіти.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися