У "Київтеплоенерго" розказали, як економити на вартості опалення

Чимало жителів можуть платити за тепло менше

Вартість опалення в будинках, де виконали енергоефективні заходи, в середньому нижча на 25%.

Про це повідомляє "Київтеплоенерго".   

У Києві вартість опалення для населення в поточному опалювальному сезоні залишається незмінною. Як і минулого року тариф на тепло становить – 1654,41 грн/Гкал. За підсумками листопада 2023 року середньомісячна температура у Києві склала +4,1°C, а середньозважена вартість опалення у багатоповерхівках із будинковими лічильниками – 22,90 грн/м2. А вартість опалення у будинках, що стали учасниками міської програми співфінансування 70/30% та провели енергоефективні заходи на 25% менше, ніж в інших будинках. Середня вартість опалення у таких будинках – 17,3 грн/м2. 

Близько 90% багатоповерхівок столиці обладнано будинковими лічильниками тепла. Нарахування у них проводяться за фактичний обсяг тепла, спожитий будинком і зафіксований приладом обліку.  

До прикладу, типова двокімнатна квартира на вул. Солов’яненка у Дніпровському районі площею 43,4 м2 спожила в листопаді 0,4 Гкал, ще близько 0,1 Гкал – загальнобудинкові потреби, 0,02 Гкал – функціонування внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання (ФСГ). Сума до сплати – 860 гривень. Для квартир без лічильників встановлюється гранично можливий розмір нарахувань – "максимальна частка". Це максимально можливий обсяг споживання тепла на обігрів помешкання, що убезпечує клієнта від аномально високих нарахувань.  

Для багатоповерхівок без будинкового лічильника тепла вартість опалення розраховується на основі теплового навантаження будинку з урахуванням фактичної кількості годин постачання теплової енергії та середньомісячної температури зовнішнього повітря. 

"Коментарі" писали, що відсьогодні 17 грудня, відновлено рух транспорту ділянкою Кільцевої дороги від Жулянського шляхопроводу до повороту в м. Вишневе.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися