У Києві можуть закрити ще одну гілку метро: подробиці від Київради

В українській столиці можуть закрити ще одну гілку київського метрополітену — йдеться про ділянку червоної лінії на лівому березі

В українській столиці можуть закрити ще одну гілку київського метрополітену — йдеться про ділянку червоної лінії на лівому березі. Про це стало відомо із коментаря, який дав голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, останні два роки відомо, що міст Метро знаходиться в досить "втомленому" стані. Але лише цього року був бюджет на його капітальний ремонт чи взагалі будь-які ремонтні роботи, із цим пов'язані.

"Два роки на це ніхто не звертав уваги, просто констатували такий факт. Якщо покаже експертиза, що міст метро потрібно буде закривати, зараз виділено кошти на розробку проектно-кошторисної документації, створення відповідних пошукових робіт", – пояснив чиновник.

На жаль, констатував він, якщо буде підтверджено, що міст аварійно небезпечний, буде вимога закрити споруду, яка з'єднує два береги.

"Це, на мою думку, апокаліптичний сценарій, тому що ми всі розуміємо, яке значення мають мости для міста Києва, яких катастрофічно не вистачає. Це стратегічні об'єкти для пересування не лише громадян. У нас у країні військовий стан, який вплинув пов'язаний із певними обмеженнями та необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони. Тому це страшна подія, яка може статися будь-якої миті", – заявив Вітренко.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися